Een zilveren navelpiercing, er wordt veel naar gezocht. Maar in de praktijk blijkt dat het vaker om de kleur gaat dan om het daadwerkelijke materiaal. Nogal logisch want een daadwerkelijk zilveren navelpiercing zal qua prijs al snel oplopen en zilver is een zacht materiaal waardoor de navelpiercing snel kwetsbaar wordt. Wat bedoelen de meeste mensen dan met een zilveren navelpiercing?

Een zilveren navelpiercing van staal

Veruit het allergrootste deel van navelpiercings (en piercings in het algemeen ook) worden gemaakt van 316L chirurgisch staak. Een hele mond vol. Het gaat hierbij om een extra hard staal dat relatief makkelijk te bewerken is maar toch zeer stevig en hard is. Bovendien is de zilverkleurige staalkleur een zeer neutrale kleur die vrijwel overal bij gedragen kan worden.

Daarnaast is zilver best een kwetsbaar materiaal. Het is relatief zacht waardoor het snel krast en/of verbuigt. Met name krassen op navelpiercings zijn funest omdat daar viezigheid in gaat zitten en tegen de piercingholte gaat schuren. Staal daarentegen is een stuk sterker. Maar er is nog iets veel belangrijkers. Chirurgisch staal is véél goedkoper dan zilver en heeft bijna dezelfde uitstraling.
Daarom worden veruit de meeste navelpiercing van chirurgisch staal gemaakt. Maar ook staal heeft een zekere kwetsbaarheid.

Een zilveren navelpiercing van titanium

Daarom zijn er ook tal van zilveren navelpiercings die gemaakt zijn van titanium. Titanium lijkt veel op staal maar is vele malen duurzamer. Dat komt omdat titanium maar liefst drie keer zo sterk is staal. Krassen veroorzaken op titanium navelpiercings gebeurt dan ook zelden en vereist een behoorlijk kracht. Maar titanium is ook een stuk moeilijker te bewerken dan staal en ook een stuk schaarser.
Daarom zijn zilveren navelpiercings van titanium een stuk duurder dan staal. Maar omdat ze niet snel krassen behouden ze ook hun glans langer. Je mag van een titanium navelpiercing wel zeggen dat dat de beste zilveren navelpiercings is die je kan kopen.

Maar de prijs van een titanium navelpiercing zal voor veel mensen toch een drempel blijven. Daarom heeft navelpiercingonline.nl ook titanium plated navelpiercings. Deze navelpiercings hebben een basis van 316L chirurgisch staal met daaroverheen klein laagje titanium. Op die manier hou je wel de glanzende zilveren look maar heb je niet de prijs. Het betekent natuurlijk wel dat je iets moet inleveren op de duurzaamheid omdat de navelpiercing iets kwetsbaarder is dan wanneer die van massief titanium zou zijn gemaakt.

Zilveren navelpiercings haal je bij navelpiercingonline.nl

Als je op zoek bent naar een zilveren navelpiercing is navelpiercingonline.nl de plek om te beginnen met zoeken. Deze webshop die zich volledig heeft gespecialiseerd op het gebied van navelpiercing biedt niet alleen een zeer breed assortiment met navelpiercings van allerlei materialen, designs en prijzen maar biedt ook tal van bruikbare informatie om tot de beste aankopen te kunnen komen. Met handige zoekfilters zoek je snel en makkelijk. Bovendien worden alle bestellingen die voor 17:00 besteld worden dezelfde dag nog verzonden. En zit je boven de €10? Dan wordt de bestelling ook nog eens zonderverzendkosten naar je toe gestuurd.

Author's Bio: 

Navelpiercing Online is a new online shop selling belly button piercings and all related to those.